Naša zgodba

Smo 6 članska družina, ki živi v bližini gora in rada smuča. Oba starša sta športna pedagoga, oče Robert, pa je poleg tega bil Olimpijec in trener smučarskih skakalcev ter nordijskih kombinatorcev.

 

Zgodba o Skilerju se je začela z mojim bratom Ninom, ki je napredoval počasneje in zaostajal za ostalimi člani družine. Brata imam zelo rad, zato sem želel, da poiščemo pot, ki bi mu olajšala učenje smučanja.

 

Obstoječi pripomočki za učenje smučanja nam niso dali želenega rezultata, zato je moj oče združil vso pedagoško in trenersko znanje, ter bogate izkušnje. Porodila se mu je ideja, kako naj bratu izpopolni tehnično znanje in mu omogoči varno smučanje skupaj z družino.

Nastal je učni pripomoček, ki poleg kontrole hitrosti omogoča tudi nastavitev smuči na robnike.
Presenetilo nas je, kako se je Nino že pri prvi uporabi postavil v pravilnejšo smučarsko držo. S Skilerjem je veliko hitreje pridobival potrebno znanje in začel uživati v smučanju.

Izpopolnil je svojo tehniko do te mere, da je po treh sezonah bil sposoben varno presmučati najstrmejše dele smučišča. Zgodilo se je tudi to, da je strme in poledenele dele presmučal bolje kot jaz, ki sem se učil samo na klasičen način!

 

Naj povem da se je moj brat rodil s Downovim sindromom.

Po treh letih učenja in odličnih rezultatih, smo Skiler preizkušali na velikem številu začetnikov različnih starosti, sposobnosti in predznanj.

 

Pri vseh smo imeli odličen odziv!

 

Razvoj projekta Skiler, sem prevzel jaz in z njim navdušil mnoge v Sloveniji in sedaj v Ameriki.

Ivan Kaštrun, vodja projekta Skiler